Camping Ardennen aan rivier

Ben je op zoek naar een leuke camping Ardennen aan een rivier(tje)? Dan is Camping Polleur de perfecte familiecamping voor jullie.

Camping in de Ardennen aan rivier

Camping Polleur ligt in het noorden van de Belgische Ardennen, zo’n 30 kilometer ten zuiden van Maastricht en tussen de bekende plaatsen Spa, Theux en Verviers in.

Het riviertje dat langs de camping stroomt heet la Hoëgne. Het een zijrivier van de Vesder en heeft een lengte van 30 kilometer. De Hoëgne behoort tot het stroomgebied van de Maas.

Op onze camping Ardennen vind je het riviertje aan de rand van de camping. Op een aantal plaatsen is deze te bereiken via een looppad. Er zijn geen directe kampeerplaatsen of accommodaties aan de rivier.

Uren speelplezier

La Hoëgne is in de zomer een rustig beekje. Bij hoge temperaturen biedt de rivier heerlijke verkoeling. Veel mensen pakken hun stoel en gaan heerlijk pootje baden in het riviertje. Ook voor kinderen biedt het uren speelplezier. Zoeken naar de mooiste stenen, met een netje opzoek naar kleine visjes of gewoon lekker spetteren in het water. Omdat het beschermd natuurgebied is mogen er geen dammen gebouwd worden.

Camping Ardennen met zwembad aan rivier

Verkoeling kan je ook op een andere manier zoeken. Camping Polleur is namelijk een camping in de Ardennen met zwembad aan een rivier. Op onze camping vind je een zwembad dat opgedeeld is in twee baden. Het grote bad met glijbaan is 1,40 meter diep. Daarnaast hebben we ook nog een kleiner bad dat uit twee delen bestaat: een klein peuterbad en een kleuterbad.

Camping Ardennen aan rivier

Visvijver

In het beekje zit vis, maar dit gedeelte is een kweekgebied en daarom is het verboden om hier te vissen. Als je wilt vissen kun je terecht bij onze visvijver, op 5 minuten wandelen van de camping. Lees meer over de visvijver. In de Amblève bij Trois-Pont kun je vliegvissen.

Bekijk al onze accommodaties.

Camping Ardennen aan rivier reserveren?

Of je nu met je eigen kampeermiddelen komt of een kant-en-klare accommodatie wilt huren op een camping Ardennen aan een rivier: wij hebben voor ieder wat wils. Bekijk hieronder de beschikbare opties en boek direct je verblijf!