Camping Durbuy

Vanuit onze camping Ardennen kunt u verschillende bezienswaardigheden en steden bezoeken. Durbuy is een van de steden die u niet mag overslaan bij uw bezoek aan de Ardennen. Deze stad staat bekend als het kleinste stadje ter wereld. Durbuy is één van de meest populaire trekpleisters van de Belgische Ardennen. De stad is niet alleen in de Belgische Ardennen gelegen, maar ook in de streken Condroz en Famenne. Het stadje stamt uit de middeleeuwen en dat is nog goed terug te zien wanneer je hier doorheen wandelt.

Vakantie in de Ardennen

Jonge gezinnen, jonge stellen, groepen en ouder komen allen graag op onze camping in de Ardennen voor een heerlijke vakantie. In de Ardennen kunt u genieten van de rust, ruimte, natuur en cultuur. Bent u meer van een actieve vakantie? Ook dan bent u op camping Ardennen aan het juiste adres. U kunt verschillende activiteiten ondernemen naast de camping bij Survival Life.

Camping Ardennen is niet zomaar een camping, maar een camping met zwembad. Aan het zwembad of in één van de vele beekjes brengen jonge gezinnen vaak hun dag door. Gezinnen of groepen met oudere kinderen en volwassenen kunnen deelnemen aan een van de activiteiten van Survival Life. Bij Survival Life kunt u onder andere kiezen uit mountainbiken, klimmen, kajakken, quad rijden en nog meer leuke activiteiten. Oudere bezoekers van de camping bezoeken bezienswaardigheden in de omgeving, gaan vissen of genieten voor hun caravan van de rust. Een van de bezienswaardigheden die veel bezocht wordt door onze bezoekers is het stadje Durbuy.

Meer informatie over Durbuy

Durbuy heeft ongeveer 11.000 inwoners en is daarmee net niet het kleinste stadje van de wereld. In Kroatië is er namelijk een stad met zo’n 30 inwoners minder. In de middeleeuwen was Durbuy een belangrijk industrie- en handelscentrum. Hoewel Durbuy toen ook al klein was, kreeg het toch in 1331 de status “stad”. Dit Waalse stadje is gelegen in de Belgische provincie Luxemburg.

Ondanks dat Durbuy niet officieel het kleinste stadje van de wereld is, staat het hier wel om bekend. Dit is jaarlijks voor duizenden toeristen een reden om naar dit mooie stadje te komen. In deze sfeervolle stad kunnen prachtige foto’s gemaakt worden. Het stadje telt slechts enkele straten waar de rondstruinen of iets drinken op een van de terrassen. Durbuy ligt prachtig in de groene bergen van de Ardennen. In de zomer is het klimaat hier heerlijk en daardoor ideaal voor een leuk dagje uit tijdens uw vakantie.

Camping Polleur

Camping Polleur ligt vlakbij Spa en Theux en op ongeveer drie kwartier rijden van Durbuy. De route van Camping Polleur naar Durbuy is prachtig. Onze ANWB-erkende familiecamping ligt aan het beekje de Hoëgne. Wanneer u op zoek bent naar een camping waar u kunt genieten van de prachtige natuur van de Ardennen bent u bij Camping Polleur aan het juiste adres.

Voor een verblijf op onze camping Ardennen kunt u kiezen uit de volgende accommodaties: kampeerplaats, huurtent comfort, camperplaats, cottage, cabane, verschillende type stacaravans, maison polleur, bivakterrein en een appartement. Wij hebben regelmatig interessante aanbiedingen voor onze camping. Klik hier om de lopende aanbiedingen te bekijken.